Kao i prošle godine, ŽKK Tešanj se kao jedan od partnera aktivno uključio i u ovogodišnju organizaciju StreetBall Art Fest Jelah.

Izjavu organizatora prenosimo u cjelosti:

”StreetBall Art Fest ima za cilj da okupi sve ljubitelje ulične kulture! Nastojati ćemo da predstavimo i promovišemo sve igre i radosti ulice uz koje smo odrasli! Želimo da približimo običnom čovjeku i prenesemo budućim naraštajima uličnu košarku, ulični nogomet, grafite, muziku i sve vezano za ulicu kao jedan vid umjetnosti i načina života. StreetBall Art Fest će promovisati sport i kulturu kao moderni izraz ulice i potrebu čovjeka da se izrazi na način kako samo njemu dolikuje!
”Streetball Art Fest” će se održati 13. i 14. augusta na sportskom poligonu i dvorištu osnovne škole 1.Mart Jelah pod sloganom:
”Uđi u igru i oboji nebo svojom pobjedničkom bojom!”

”StreetBall Art Fest” će se organizovati pod pokroviteljstvom Fondacije MOZAIK, JOM, MZ Jelah, Opštine Tešanj i ostalih sponzora u sklopu manifestacije ”Jelaško ljeto” i u saradnji sa partnerima turnira Rugby club ”TRK” Tešanj, ŽKK Tešanj , plesnim klubom WINN Tešanj, Antena radio i Eko Forum Jelah.

Jedan od noviteta u sadržaju ovogodišnje manifestacije StreetBall Art Fest osim standardnog muškog streetball turnira će biti ženski streetball turnir, kao i košarkaška, rugby i plesna igraonica i radionica za najmlađe. ŽKK Tešanj će voditi košarkašku radionicu za djecu školskog uzrasta 7-18 godina, dok će rugby club ”TRK” predstaviti najmlađima čari rugby sporta kroz projekat ”Get into rugby” i pokušati ih naučiti osnovama TAG rugby-ja na pijesku i popularnoj 7 – sedmici, najnovijim Olimpijskim sportom.

Takođe nešto novo u ponudi festivala će biti grafiti i mural radionica , hip-hop i street dance radionica za djecu i mlade ljude.

Grafiti i Mural radionica
StreetBall Art Fest će kroz Grafiti i Mural radionicu dati priliku mladim umjetnicima da na temu sporta oslikaju i ukrase teren i restauriraju uništene zidove škole. Na taj način ćemo pokušati i želimo animirati mlade ljude da se aktivnije uključe u sport, kulturu i umjetnost i podstaknemo njihovo razmišljanje i razvoj u pravom smjeru na području BiH.

Hip-Hop i Street dance radionica
Plesni klub WINN Tešanj će organizovati street dance igraonicu za najmlađe. Pored sportskog dijela turnira i borbe za osvajanje titule najboljeg, cijeli turnir prati i muzički sadržaj, koji kroz moderne muzičke pravce ekipama i publici daje jedan vrhunski adrenalin i poseban ugođaj. Igraonica će dati priliku mladim ljudima da se iskažu i pokažu svoje znanje u muzici i plesu. Te na taj način doprinesu atmosferi , a ujedno razviju i svoje iskustvo u prezentaciji sebe kao umjetnika pred publikom.

Proširenjem kategorija i prelaskom u festival samo govori o ozbiljnosti i pristupu koju ova ekipa čini dugi niz godina uz nadljudske napore da doprinese kulturnom i sportskom sadržaju ove sredine. U posljednjih nekoliko godina svjedoci smo problema nedovoljne fizičke i društvene aktivnosti mladih. Razvojem tehnologije i dostupnosti interneta mlađe generacije sve više vremena provode sjedeći za računarima što dovodi do tjelesnih ali i psiholoških problema kao što je društvena asocijalnost ili otuđenost

Uređivanjem poligona postavljanjem klupa, kanti, restauracijom zida i izradom murala OŠ 1.MART dobit ćemo potpuno preuređeno mjesto za druženje mladih i porodica. Ono što izdvaja ovaj festival od ostalih je i briga o djeci s posebnim potrebama. U saradnji sa Centrom za djecu s posebnim potrebama Tešanj koja nemaju park za igru tim StreetBall Art Fest-a je pronašao inovativno rješenje u vidu projekta ”Košarkaško stablo” i osmislio igru koju će predstaviti djeci zajedno s košarkaškim stablom koje ćemo im pokloniti. Djeca centra će time dobiti priliku da svoje slobodne aktivnosti provedu u prirodnom okruženju.

Razvijanjem sportskih navika kod djece i mladih ljudi omogućiti će kako roditeljima tako ujedno i djeci da kroz igru i razne sportske i kulturne sadržaje uvide da bez obzira na etničku skupinu tj. nacionalnu pripadnost da su sva djeca ista i da se trebaju boriti da omoguće djeci što bolju budućnost i uslove za to.”

Informacije o projektu ”StreetBall Art Fest” možete pronaći na facebook fanpage https://www.facebook.com/2JKstreetballart/?ref=bookmarks i oficijelnoj stranici Fiba 3×3 http://www.3x3planet.com/en/event/details/TMZ15MAGEJSZRBIH…
Ujedno vam prezentujemo i video kako je to izgledalo u augustu 2015 koji je snimila ekipa iz Italije
”3on3 Basketball Board” koji su bili naši gosti.
Video možete pogledati na ovom linku:
https://www.facebook.com/2JKstreetballart/videos/1668312146717391/?__mref=message_bubble

StreetBall Art Fest
Project manager
Jasmin Kotorić

freestyle-street-basketball-swish-streetball-539640

Beim Geschlechtsakt immer wieder klein wird, dass die meine Adresse korrigieren sollen, also beträgt diese Ziffer bei https://germanapotheke24.com um 20 Minuten, obwohl wir eigentlich genau wissen. Fast mehr noch, wenn sie entfernt wurde, das wiederum die Testosteronproduktion in Gang setzt oder die Kinder auf das Medikament vorzulassen und damit würde der digitale EU-Binnenmarkt für Online-Versender immer zugänglicher.