Pionirke i kadetkinje ŽKK Tešanj su u saradnji sa JZU Dom zdravlja Tešanj 21.10.2015. obavile redovan ljekarski pregled pred početak nove sportske sezone 2015/2016.

JZU Dom zdravlja Tešanj je uvijek podržavala sportske manifestacije i klubove na području općine Tešanj. Vozila Službe hitne medicinske pomoći su uvijek bila na raspolaganju na sportskim događajima, pružajući stručnu i profesionalnu pomoć i podršku.

Menadžment ustanove je konstantno pružao besplatne savjete klubovima, a direktor prim. dr. Hidajet Mudrov je dugogodišnji volonter nogometnih klubova na području općine.

Zbog takvog odnosa prema sportu i dugogodišnje uspješne saradnje, predstavnici ŽKK Tešanj su prilikom obavljanja besplatnog ljekarskog pregleda košarkašica posjetili i direktora ustanove te mu uručili zahvalnicu kluba.

Tom prilikom, prim. dr. Hidajet Mudrov je izjavio: “Zahvaljujemo se ŽKK Tešanj, jer su prepoznali naš trud i i podršku sportu i sportskim aktivnostima. Zadovoljstvo nam je što smo im pomogli, te ćemo se truditi da se naša saradnja nastavi i u narednom periodu. Cjelokupnom klubu želimo mnogo uspjeha u budućem radu.”

WP_20151021_12_55_04_Pro